K45

Tíz évvel ezelőtt vettem egy K45 Shuttle barebone PC-t. Gondoltam jó lesz második gépnek bármire. Volt kimaradt alkatrészem memória, hdd azzal töltöttem meg. Media PC-ként nem nagyon állta meg a helyét, mert hangos volt és körülményes használni. A fogyasztása sem tette lehetővé az always on mode-t.

Egy darabig egy usb tévé vevővel tévéként használtuk a hálóban, de ott is körülményes volt beüzemelni meg használni, viszont nagyszerű lakáson belüli co-location serverré alakítottam. Fotók, videók tárolására kezdtem el használni. Tettem bele két lemezt és linuxos software raid-et.

Mindeközben aggódva figyeltem a híreket, hogy capacitor plague-ban vajon érintette az eszköz. Természetesen igen, úgyhogy kezdtem számolgatni a hátralévő idejét. Egyszer aztán nem indult el. Mivel csak az alaplapja érintett a dologban, próbáltam menteni a többi részét. Az alaplap nem mini itx hanem valami saját shuttle formátum, ami kicsit nagyobb mint a mini itx. Szerencsére mini itx alaplap is rögzíthető a házban, úgyhogy rendeltem egyet, persze használtan hiszen ki árulna socket 775 alaplapot mostanában. A házban lévő kábeleket meg a nagyobb laphoz méretezték de ezt a problémát jumper kábelekkel áthidaltam.

Ha már nekiálltam nekiálltam modolni, gondoltam a tápot is kicserélem. Régóta nézegettem a pico psu-kat. A pico psu-val ki lehet váltani az atx tápot egy olyan táp megoldásra amiben nincs ventilátor. Úgyhogy most van egy külső 120 wattos 220VAC-12VDC kockám, meg a gépben a pico psu. És még egy csomó helyem is lett a gépben mert az atx tápot kivettem. A táp helyét izlésesen egy plexi lappal foltoztam be, amire lyukat vágtam a pico psu bemenetének.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Pannóca szerint:

    Átemelte Pannóca és hozzászólt:

    Ezt most megosztom, a zuram ilyeneket ír… 🙂 /Nyugi, én se értem, csak poénból, ha valaki kínaiul tanulna. 🙂 A lényeg, hogy elromlott a számítógépében valami, pánik volt, de megoldotta gyorsan./

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s